Back to All Events

JANE KLOSTER (DK) x USE academy TALK

jane kloster x use academy talk.jpg

JANE KLOSTER (DK) x USE academy (TALK)
— How can design break down hierarchy?

In 2016, Langkaer Gymnasium was one of the most controversial schools in Denmark because of its decision to divide students into classes by ethnicity. Social designer Jane Kloster set her sights on improving dialogue and mutual respect in the school. Through the project ‘Transforming Culture’, students, staff and administrators were involved in improving the culture through strategic work on building new relations. Through a series of social design methods she got stakeholders to work together to radically change the communication and culture in the school, most notably by experimenting with the design of the cantina and study areas of the school.

“Understanding users is the primary drive in my work as a designer. By researching motivations and actions I find the right places to start strategic work toward positive change.”

Jane Kloster is a social designer with a passion for people, process, and relations. She works creatively and systematically to inspire users through innovation process.

Read more about Jane Kloster via this link: www.janekloster.dk
NB: Talk + Workshop will be in English.

——————

( DK )

JANE KLOSTER (DK) x USE academy (TALK)
— Hvordan kan design nedbryde hierarkier?

I 2016 var Langkaer Gymnasium en af de mest kontroversielle skoler i Danmark, på grund af sin beslutning om, at opdele studerende i klasser efter etnicitet. Social designer Jane Kloster satte sig for, at forbedre dialogen og den gensidige respekt på skolen. Igennem projektet 'Transforming Culture' var studerende, medarbejdere og administrationen fra skolen involveret i at forbedre miljøet gennem strategisk arbejde med at skabe nye relationer. Gennem en række sociale designmetoder fik hun interessenter til at arbejde sammen om at ændre kommunikationen på skolen radikalt, bl.a. ved at eksperimentere med indretningen af skolens kantine og studieområder.

“At forstå brugere er det primære drive for mit arbejde som designer. Ved at forstå deres handlinger og motivationer er jeg i stand til at finde de rigtige åbninger for udvikling og dermed skabe en positiv forandring.”

Jane Kloster er en social designer med passion for mennesker, processer og relationer. Hun arbejder kreativt og systematisk for at inspirere brugere via forandringsprocesser.

Læs mere om Jane Kloster via dette link: www.janekloster.dk
OBS: Foredraget vil være på engelsk.

Earlier Event: October 4
Time to Listen